keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

When in Rome..

Maassa maan tavalla, niinhän se menee.

1) Tabaccheriat eli paikalliset ärrät tarjoavat ihan mitä vain kuvittelet tarvitsevasi. Postimerkit, bussiliput, pienet naposteltavat, lottokupongit, prepaidin lisärahat, banca de pollot sekä totta kai tupakit. T-merkein merkittyjä pikkukiskoja löytyy jokaiselta kadulta.

2) Paussi/Siesta-aika on arkisin noin klo 13-16. Tällöin suurin osa kaupoista, toimistoista ja pankeista sulkeutuu avatakseen uudelleen iltapäivällä. Liikkeiden ovista löytyy orari di apertura eli aukioloajat, jotka ilmoitetaan aina aamulle (mattina) ja iltapäivälle (pomeriggio). Liikkeissä jotka ovat auki koko päivän lukee Orario continuato. Maanantaiaamuisin voi olla hankala käydä joissain liikkeissä/kaupoissa aamutuimaan, sillä ne ovat kiinni. Jotkut liikkeet taas ovat auki yhtenä päivänä viikossa vain aamun. Sunnuntaisin pääosin kaupat ja liikkeet ovat kiinni (chiuso).

3) Käteinen on päivän sana edelleen Italiassa. Kortit käyvät vain osassa paikoissa ja vaikka oven suussa olisikin merkintä Visa, Mastercard tai Visa Electron ei se välttämättä käy. Lisäksi maksuista useimmiten otetaan käsittelymaksu. Nosta siis aina rahaa ennen ostoksille lähtöä, ettet jää pulaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti