torstai 24. maaliskuuta 2011

Aika kultaa muistot

tai sitten ei..

Tarkoitukseni on ollut jo pitemmän aikaa kirjoitella padovalaisen yliopistoelämän alkuhetkistä, mutta ajattelin odotella prosessin loppumista, jota se ei ole kyllä vielä tehnyt. Mutta pidemmittä alustuksitta mennään asiaan.

Padovasta tulee sähköposteja melko kunnioittavaan tahtiin jo syksyllä (sehän on liikaa vaadittu että ihmiset tietäisivät milloin kukin vaihtari tulee), mutta varsinainen "Saapumisohjeet Padovaan"-viesti putkahti lokeroon helmikuun puolessa välissä.

Miehän nukuin ensimmäisen yön hotellissa, ihan tietoisella valinnalla koska halusin päästä pitkään kuumaan suihkuun. Maanantaiaamuna oli sitten aika lähteä tassuttelemaan kohti Sassa officea, eli paikallista LOASia. Sassan toimistolle täytyy jokaisen vaihtarin käydä ilmoittautumassa vaikka kämppä olisikin löytynyt muualta. Toimistolla lyödään käteen paljon paperia ja kalenteri. Lisäksi siellä pääsee allekirjoittamaan vuokrasopimusta, nettisopimusta, esu-korttisopimusta ja vaikka mitä sopimusta. Toimistolle kannattaa mennä aamutuimaan, sillä sieltä saa vastaanottoajan seuraavaan vierailukohteeseen eli kv-toimistoon. Oma kv-toimistoaika tuli keskiviikkoaamulle klo 10. Sassa reissun jälkeen pyörin keskustassa Annelieken (Perugiassa eilc:llä ollut hollantilainen) ja Tinan (kreikkalainen tyttö, joka törmäsi meihin matkalla Sassalle) kanssa, kunnes uskalsin lähteä pyytämään huonettani Ceccarellista.

Tiistai meni kaupassa käydessä, espanjalaiseen kämppikseen tutustuessa ja vain ollessa. Keskiviikkona siis herätys aikaisin ja kymmeneksi kv-toimistoon. Siellä jätin paperit täytettäväksi siksi aikaa kun lähdin maksamaan pakollista (8,5e) vakuutusta toisella puolella tietä olevaan pankkiin. Noin 15 minuutin päästä takaisin kv-toimistossa ja lisää papereiden allekirjoittelua. Seuraavaksi täytyi mennä SAOSiin, joka on yliopiston toimisto joka välittää papereita poliisille/kaupungille tms.. Siellä hoitui väliaikaisen asumisen ilmoittaminen. Virallisiin papereihin tarvitsi marca da bollon, arvoltaan 14,62 e, eli ns. verotarran.

Tämän jälkeen olisi ollut vuorossa visiitti Segretaria degli Studentiin, mutta sehän oli näpsäkästi keskiviikkoisin kiinni. Kuulin Saosin reissun aikana, että insinööripuolen opiskelijoiden tulisi mennä paikalle heti aamulla (pulju aukeaa klo 10) ottamaan numero. Lampsin Saosille torstaina klo 11 (muutama espanjalainen matkassa) ottaakseni numeron "240" ja tiskillä palveltiin numeroa 50. Ei tarvinne miettiä mitä tein. Samalla huomasin, että numeroita pääsee napsimaan jo klo 8.30. Seuraavana aamuna klo 9 uusi yritys, numero 70 kouraan ja parin tunnin odotuksen jälkeen tiskille. Jätin kurssi-ilmoittautumispaperit, allekirjoittelin papereita ja sitten sanottiin, että soittelevat, kun libretto (eli kirjanen jonne laitetaan kaikki kurssit) on valmiina. Ei ole soittoa kuulunut.

Se, että käy ilmoittautumassa kursseille Segretariassa ei kuitenkaan vielä riitä. Proffat eivät kuitenkaan saa tietoa opiskelijoista, joten kullakin kurssilla täytyy opettajalle lähettää sähköpostilla rekisteröityminen. Yhden kurssin proffa totesi, että "Olisihan se hienoa jos tämän pystyisi tekemään sähköisesti"...

Kurssit, jotka siis tulen tämän kevään aikana käymään, ovat:

- Solid Waste Management (kiinteiden päästöjen hallinta, eli asiaa jätteestä), luennoijana professori Cossu
- Remediation of Contamined Sites (pilaantuneiden alueiden kunnostaminen), luennoijana apuprofessori Raga
- Waste Management in Developing Countries (päästöjen hallinta kehitysmaissa), luennoijana alussa Cossu ja sittemmin kroatialainen mies, jonka nimeä en nyt muista.
- International Environmental Law (kansainvälinen ympäristölainsäädäntö), luennoijana lakimies/entinen tuomari Butti

Kursseista pitäisi ropista lopuksi 30 op. Kirjoittelen myöhemmin lisää kurssien sisällöistä jne.

---

NiceToKnow:
- Mene Segretariaan heti aamulla
- Saavu Padovaan mieluummin aikaisin kuin myöhemmin. Monella 4-5.3 saapuneella meni kv-toimistoaika vasta yli viikon päähän.
- Käytä mukavia kenkiä, kaikkialla ei ole tuoleja odottelua varten (vapaana).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti