keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Padova: Finally here!

Perugiasta Padovaan on reilun 4h junamatka, yhdellä vaihdolla Firenzessä. Jälkimmäisen osuuden pääsin matkaamaan Ferroargento-junalla, eli suomalaisittain Pendolinolla. Helsinki-Lpr väliä matkatessahan ei Pendolinolla ja IC:llä ole muuta eroa kuin hinta (ja että Penkku on herkemmin myöhässä), mutta Firenzen ja Padovan välillä oli vain yksi pysähdys Bolognassa. Juna matkaa Firenzen ja Bolognan välin lähes kokonaisuudessaan tunnelissa, Apenniinien poikki käyden. Matkaseurasta oli kommentit Facebookissa, jääkööt ne sinne.

Padovassa on reilut 200 000 asukasta ja verrattuna 50 000 henkeä pienempään Perugiaan on meno aivan erilainen. Perugian keskusta on niin pieni, että sen laidalta toiselle kävelee 20 minuutissa. Padovassa en ole 20 minuutissa päässyt edes puoleen väliin keskustaa asunnoltani lähtiessä. Joukkoliikenne kuitenkin pelaa hyvin, linjoja on lukuisia ja kaupungin poikki matkaa myös raitiovaunu (yksi linja). Lippu maksaa huikeat 1,10e ja 10 lipun setti maksaa 10 euroa. Kaupunki on siis jo hyvän kokoinen ja keskustaankin on helppo eksyä. Luojan kiitos tulin hankkineeksi älyluurin ennen matkaan lähtöä, navigaatio-ominaisuutta on tullut käytetyksi jo useammin kuin kerran kämpille/muualle päästäkseen.

Pyörän hankkiminen taitaa kuitenkin tulla kysymykseen, ettei täällä ihan pääsisi laiskistumaan ja kuulopuheiden mukaan maksaa noin 10-20 euroa. "Polkupyörää metsästän..."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti