lauantai 5. maaliskuuta 2011

Carnevale di Venezia

Lauantaipäivän kunniaksi päätin lähteä vierailemaan naapurikaupungissa Venetsiassa ja sen kuuluisilla karnevaaleilla. Olin ajatellut tehdä reissun jo aiemmin viikolla, peläten pahinta ruuhkaa juurikin tälle viikonlopulle, mutta kouluhommien vuoksi ei aikaa sille löytynyt. Ruuhkaan huomasi jo Padovan rautatieasemalla, olin päättänyt etten maksa 15 euroa reilun puolen tunnin junamatkasta vaan matkustaisin taajamajunalla (3e). Kaksi paikallisjunaa oli lähdössä noin kymmenen minuutin aikaerolla, mutta kun toinen oli myöhässä 30 min kaikki padovalaiset pyrkivät toki siihen toiseen ajoissa olevaan - kuten muillakin asemilla kaikki olivat tehneet. Totuus oli siis se, että paikallisjuna oli täynnä, siis ihan täynnä. En mahtunut sisään! Maksoin 15 euroa Frecciargentoon päästäkseni ja saavuin Venetsiaan samaan aikaan kuin tuo edellä mainittu täpötäysi juna.

Mutta niihin karnevaaleihin. Kävelystä on muodostunut harrastus numero yksi, joten päätin tallustella kohti San Marcon aukiota, joka toimii karnevaalien keskuspaikkana. Pahemmin ei tarvitse miettiä miten aukiolle pääsee, sillä koko matka (n. 2,5 km) on markkinakojua toisen perään ja matkalla näkyy silloin tällöin myös karnevaaliasusteisia venetsialaisia (tokihan tuo koko 2,5km oli lähes tulkoon yhtä jonoa). Osa turisteistakin oli toki pukeutunut omiin karnevaaliasuihinsa. San Marcon aukio oli tupaten täynnä porukkaa ja suurella lavalla oli käynnissä Paras karnevaaliasu-semifinaalit. Kameroiden salamavalot välkkyivät koko ajan ja voisin vannoa näkyväni aika monen turistin valokuvassa taustalla :)

Karnevaaleille ei voi osallistua hankkimatta omaa maskia/kaunistusta iholle. Maskit maksavat koosta riippuen 5-20 euroon ja jos ihan posliinista valmistetun haluaa niin lompakosta on löydyttävä 50+ euroa. Katsellaan posliinisen maskin hintoja uudelleen sitten parin viikon päästä, jospa olisi hinnatkin jo pudonneet hiukkasen. Heti rautatieaseman edessä "torilla" on lukuisia meikkitaiteilijoita töissä ja 8-10 eurolla sai naamataulunsa kaunistettua (tai rumennettua) mieltymystensä mukaisesti.

Ja loppuun muutamat pakolliset kuvat (facebookista löytyy lisää):

Perinteisiä asuja:



Liisa Ihmemaassa


Barbababat


Ja tää kuva piti ottaa ihan vaan oman helmikuussa hyväksytyn kandidaatin työn kunniaksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti