maanantai 28. maaliskuuta 2011

"Minusta tuntuu, että me ollaan oltu täällä jo aiemmin"

Viime viikolla tein kaksi reissua Padovan ulkopuolelle, hieman enemmän omatoimisen reissun Gardajärvelle 9 muun erasmuksen kanssa sekä ESN Padovan (vaihtariorganisaatio) järjestämänän reissun Feltreen ja Pedavenaan.

Osa 1: Lago di Garda

Gardajärvi oli kaunis ja päiväkin oli mitä mainioin, 20'c:n tietämillä auringon porottaessa. Gardajärvelle pääsee Padovasta n. 7 eurolla (1,5h junassa)/suunta, joten lompakkoakaan reissu ei rasittanut matkustamisen suhteen. Matkaseurana oli uusia tuttavia toisesta asuntolasta, joukko saksalaisia sekä irkku, portugalilainen ja romanialainen, suomalaisia kalpeanaamoja edustamassa oli minun lisäkseni Essi. Olin toki unohtanut ottaa aurinkorasvan kämpiltä matkaan, joten ennen PAdovasta lähtöä kävin desparista hakemassa törpön ainetta. Koska rasva ei ole tämän hetken sesonkituote oli se vähän huonosti löydettävissä, mutta kauppasedän avustuksella se löytyi. Kerroin olevani suomesta ja setä antoi korkeimmalla suojakertoimella (20) varustetun sprayn.

Perjantait tuntuu olevan suosittuja matkustelupäiviä, joten päädyimme istumaan matkan vaunujen väliosassa ovien kohdalla. Mikäs siinä poristessa ja nauttiessa aamupalaa. Opetin myös samalla lunchin ja lunchlunchin / beer ja beerbeer:n eron. Jäimme ulos Desenzano di Gardalla ja nautimme lunchin (panini jne.). Tallusteltin ympäri ämpäri etsien järveä ja laivaa jolla pääsisimme Sirmioneen. Matkalla nähtiin kauniita värikkäitä taloja, minusta olisi ainakin kiva asua pinkissä, turkoosissa tai lilassa talossa.


Matkaseurue

Sirmioneen päädyttiin kuitenkin lautalla nauttien kauniista maisemista ja ei niin kauniista tarinoista.. Sirmionessa on nähtävää yhdelle iltapäivälle tarpeeksi vähän, joten tuskin mitään tärkeää jäi näkemättä. Välillä tuntui, että kaikki tiet veivät paikkaan A, vaikka kuinka yritti päästä muualle. Sirmionea ympäri kävellessä näki mitä hassumpia lintuja, kauniimpia kukkia ja paljon soraa. Suuresta etsinnästä huolimatta emme löytäneet kunnon hiekkarantaa auringon palvontaan. Kuuma päivä toki edellytti myös jäätelön nauttimista ja Italiassa osataan tehdä gelatoa kyllä ihan mistä vaan.



Pistaasipähkinä - panna cotta - kiwi-jäätelö (Essi taustalla).

Päivän jännimmät hetket aiheuttivat joukkoliikenne. Pyöriteltiin lähinnä peukaloita ja pyörittiin ympyrää reilun tunnin ajan ennen bussille lähtöä, joka oli toki myöhässä. Bussin piti lähteä klo 18.12 ja olla asemalla 18.35, junan lähtiessä klo 18.51. Bussi tuli 10 minuuttia myöhässä Sirmionen pysäkille ja jännitys alkoi nousta junaan ehtimisestä, seuraavan halvan junan lähtöön oli kuitenkin muutama tunti. Suunnitelmat Ehdimme ajoissa-operaatioon lyötiin lukkoon bussissa, Domenico hommaa liput kaikille ja Josef&Greg juoksee jo paluulippunsa ostaneina junaan pitämään sen paikoillaan. Kello tikitti ja tikitti, aseman edessä oltiin n. klo 18.50 ja siitä juosten asemalle. Luojan kiitos juna oli 5 minuuttia eli juuri tarpeellisen määrän myöhässä ja pääsimme kohti kotia.

Lisää kuvia fb:ssä.

ps. julkisilla liikennevälineillä 10 min aikaväli ei ole tarpeeksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti