keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Living in Padova

Padovasta kämpän haku tapahtuu Sassan kautta (paikallinen Loas), hakuvaihtoehtoja on tosin vain neljä: ESU Flats, Halls of Residence ESU, Private Rented Sector sekä Private run colleges. Hakemuksessa ne tulee laittaa mieluisuusjärjestykseen. Kämppä löytyi Esu Flatseista ja kohde oli G. Ceccarelli. Se pitää sisällään 5 kerrostaloa, joita hallitsee Residence Manager. Hän toivottaa tervetulleeksi kohteeseen, luovuttaa avaimet, kuuntelee mutinat ja antaa lähtöpassit. RM ei asu kohteessa vaan tekee hommaa työkseen. Yksin ei kuitenkaan tarvitse kämpillä olla, sillä töissä on aina porttivahti - kyllä, porttivahti!

Kämpälle ei myöhäisillalla/yöllä pääse kuin suljetun portin kautta joka aukeaa esu-korttia vilauttamalla, mutta sisään ei pääsekään muut kuin kortin omaavat. Jokaisen vieraan tulee käydä ilmoittautumassa porttivahdille ja jättämässä henkilöllisyystodistus, jonka saa takaisin poistuessa. Vieraita ei saa olla kuin päivällä ja illalla eli klo 8.30-23. Yökyläilijöitä ei siis sallita. Myös pidemmäksi aikaa pois lähtevien tulisi ilmoittaa asiasta portille. En tiedä onko tämä ihan toteutettua käytäntöä vai lukeeko papereissa muuten vain..

Minun mukava huoneeni on LOASin solukämpän tyylinen, tosin minulla on oma wc ja oma ulko-ovi. Kämppiksenä (eli keittiön jakajana) minulla on espanjalainen tyttö. Kommunikointi sujuu hieman paremmin kuin Perugian venäläisen kämppiksen kanssa. Kämpästä löytyy valmiina vaatekaappi, kirjoituspöytä + -tuoli sekä sänky patjan kera. Lisäksi päiväpeite, viltti ja tyyny kuuluu vuokraan, joka on siis 245 euroa.

Jostain ihmeen ja kumman syystä saan kämpän aina supermarketin/ruokakaupan vierestä. Eurosparista saa kaiken ruuan mitä elääkseen tarvitsee sekä alkoholia, kohtuuhintaan. Pullo jekkua noin 12 e, on muuten varustettu varashälyttimellä... Maassa maan tavalla ja kauppa on keskiviikkoisin auki vain 8.30-12.45. Muuten (kummallista kyllä) kauppa onkin auki 8.30-20.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti