torstai 16. kesäkuuta 2011

Pettymysten kaupunki

Matkalla kohti Sveitsiä tein neljän tunnin pikapyrähdyksen Milanossa. Milanon keskusrautatieasema (Milano Centrale) sijaitsee keskustan ulkopuolella mutta aseman ja keskustan välillä kulkee muutaman minuutin välein metro. Metroon pääsee suoraan asemalta kunhan raahautuu neljä kerrosta alaspäin ja hankkii lipun (1e/75 min, 3e/pvä).

Suunnitelmissanihan oli käydä Santa Maria delle Grazien kirkossa, dominikaaniluostarissa sekä nähdä Leonardo da Vincin Viimeinen ehtoollinen. Suunnitelmaksi se vain jäikin, sillä kirkkoon on törkeän hankala päästä. Kesäaikaan lippu tulisi varata 1-3 kk etuaikaan (5-8e/hlö) tai jos venailee tarpeeksi pitkään ja kovasti kirkon nähdä haluaa voi toki maksaa 30+e/hlö. Ulkopuolelta kirkon nähneenä voi sanoa, että pieni oli (kävelin 3 krt ohi ennen kuin tajusin sen olevan kirkko).

Pakollisen kirkkovierailun tein Milanon Duomossa, jossa ovella oli repputarkistus. Mullahan oli kaikki Sveitsin roinat repussa vaatteista, pyyhkeeseen jne. lisäksi matkassa oli Padovan suojeluspyhimyksen St. Anthonyn kakku. Eka olivat vähän näreissään että joutuvat katsomaan sisällön kunnes näkivät kakun ja päästivät sisään. Ihme mies tuo ihmemies. Kirkossa koin jälleen tyypillisen "wau"-ilmiön, monet ikkunalasit oli koristeltu äärimmäisen taidokkailla mosaiikeilla ja ympäri kirkkoa oli laitettu roikkumaan taidetta. Suurin ällistys on lähinnä tullut siitä, että taulut ovat hillittömän kokoisia ja äärimmäisen tarkkoja.

Muodin kaupungista Milanosta löytyi kyllä vaikka ja minkämoista vaatekauppaa, hinnatkin olivat oikein mukavia. Olen aina halunnut maksaa t-paidasta 500 e.

Jos pettymyksiä niin kyllä Milano tarjosi myös mukavan yllätyksen. Castello Sforzescossa oli "L'Ultimo Michelangelo"-näyttely ja alle 25-vuotiaat pääsivät näyttelyyn ilmaiseksi. Oli siis kiva viettää reilu 1½ h kiertäen Sforzescon tarjoamat näyttelyt, nähdä Michelangelon ja Leonardon (yksi aivan loistava metsäinen kattomaalaus) töitä ja pysyä sisätiloissa sateisessa Milanossa.

Söinpäs muuten ennen Sveitsin junaan lähtöä ensimmäisen hampurilaisen Italiassa!


Pyörätelineetkin ovat Milanosa hieman totuttua erilaisempia


Milanon Duomo


En tiiä mitä tää oli, mutta niin jännän näkönen että pakkohan siitä oli ottaa kuva


Castello Sforzesco

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti