keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

International environmental law

Kolmas käymäni kurssi oli siis 6 ects:n kurssi kansainvälisestä ympäristölainsäädännöstä. Kurssilla ei kuitenkaan paneuduttu lakiteksteihin vaan enemmänkin siihen miten erilaisia lakitekstejä pitäisi lukea ja miten niitä pitää ymmärtää. Lisäksi kurssilla käytiin läpi varovaisuusperiaatetta (Precautionary principle), Kioton sopimusta, ympäristövahinkojen hallintaa ja vahinkorahastoja.

Kurssilla oli luentoja viikottain, 4h keskiviikkoiltapäivisin putkeen. Yleensä ensimmäiset 1,5h käytettiin luokkakeskusteluun lakimies/ex-tuomari Buttin johdolla, jonka jälkeen pidettiin pieni tauko ja jatkettiin noin tunnin setillä teoriaa. Kurssilla kävi kolme kertaa myös Buttin alaisia (nimiä ei voi muistaa), nainen, joka puhui vähän kehnoa englantia (ja korvasi sen kertomalla asiat italiaksi) sekä mies, joka oli viettänyt elämästään aksentin perusteella ainakin tovin usassa.

Kurssiin liittyi esitelmän pitäminen. Aiheen sai valita suuresta määrästä kurssiin liittyviä asioita. Itse pidin sen yritysten vastuusta ympäristörikoksissa (Corporate liability on environmental crimes). Aikaa piti olla 10-15 min, jonka minä kyllä onnistuin pitämään - monet italialaisista veteli sinne n. 20-30 minuuttiin. Esitelmä oli 50 % kurssiarvosanasta.

Tentti oli suullinen ja siinä oli kaksi osaa. Butti kysyi ihan mistä tahansa kurssin asiasta muutaman kysymyksen (mulle valikoitui Kioton sopimus) ja ei-niin-hyvä-englanti nainen "kysyi" opiskelijan itsevalitsemastaan aiheesta. Lopputulos: 29/30! Valehtelematta paras kurssi jonka kävin. Suosittelen, jos Butti jatkaa luennoitsijana (on vissin lähellä eläköitymistä)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti