keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Olen suomalainen

Vaikka Italiassa eläminen on ollut kivaa ja kulttuurikin piazzalla röhnöttelyineen on kuulunut viikottaisiin traditioihin, on omasta suomalaisuudestakin tullut pidettyä kiinni.

1) Erasmus eurovision song contest

Joka lukukausi ESN Padova järjestää Erasmus-euroviisut, jossa eri maista tulleet vaihtarit saavat julkisesti laulaa lurittaa laulun omasta maastaan. Kaikki osallistuneet vielä lauluivat omalla äidinkielellään mistä toki plussaa. Laulu oli karaoketyylillä, eli laulu annettiin ilmoittautumsien yhteydessä ja he poistivat ääniraitaa sen verran mitä pystyivät.

Shanghain valot loisti kirkkaana mutta ei tarpeeksi voittoon.


Saksalaiset pääsivät toiselle sijalle omalla lurituksellaan (lainasivat vähän barbra streisandia)



Meillä loisti Shanghain valot ihan oikeastikin :)


Ps. oikeiden euroviisujenkin aikaan seurattiin kaveriporukalla finaalia ja tsempattiin parasiitti Oskaria (laitoin yhden äänen menemään, muut 4 meni muille).

2) Suomalaisen ruuan makuun

Pohjoismaisen asukin ruualla purettavaan koti-ikävään auttoivat parhaiten IKEA:n ruokaosasto sekä LIDL. Ikeasta löytyi puolukkahilloa ja -mehua (jos tykkää karpalovodkasta niin tuo on ainut tapa saada Italiassa edes 'lähes samankaltaista'), bilar-karkkeja (elin 19v ruotsin rajalla joten ne lievittää koti-ikävää) sekä poroa jne. LIDListä löytyi hapankorppuja ja turkinpippureita.
Näitä sitten tarjoiltiin myös muille mm. ESN PAdovan järkkäämillä kv-piknikeillä ja kohdan 3 tapahtumassa. Tein suomalaista ruokaa myös muutamaan otteeseen asuntolassa asuville halukkaille. Makaronilaatikon pystyy tekemään ilman uunia mutta se vaatii hermoja ja kekseliäisyyttä :)


Makaroonilaatikkoa hauduttamalla



vähän jäi kuivakaksi päältä mutta alla oli jo oikeampi rakenne


3) Suomisitsit

Reilu viikko Suomen jäkisvoiton jälkeen kokosimme Essin kanssa ystävämme juhlimaan voittoa Suomisitseille. Noin 40 vierasta istutettiin Prato Della Vallella pöytiin ja menuulla oli hapankorppuja, makaronilaatikkoa sekä mustikkapiirakkaa. Laulut raikasivat niin suomeksi, englanniksi, ruotsiksi kuin saksaksikin. Vierailla tuntui olevan hauskaa ja viihtyivät hieman kaoottisessa sitsijuhlassa. Kaaosta lisäsi Pratolla ollut kansalaiskarnevaali, joka käytännössä tarkoitti vaan sitä, että Henna nosti lauluääntään vielä yhden pykälän lujemmalle :D


"I wanna say something" ja Essi skumppapullon kera. Sitsien alkuhässäkät käynnissä



Sitsikansaa ja kansalaisfestarikansaa


4) Lukiovisiitti

Kerroinkin muistaakseni jossain osassa, että olin käynyt paikallisessa tiedelukiossa kertomassa Suomesta ja ulkomailla opiskelusta ylipäätään yhdellä lukioluokalle. Visiitille pääsin jäteproffa Cossun pyynnöstä, heillä on traditio ko. luokan kanssa erilaisista vierailuista yliopistolla mutta sen lisäksi vuosittain opiskelijoita tulee kertomaan eri teemoista heille. Tapasin kyseisen luokan jätekurssin lopetuspiknillä, jossa yksi pojista kysyi "Onko suomessa oma kieli?", vissin luuli, että puhun englantia äidinkielenä.

Kerroin Tornio-Haaparannasta, Lappeenrannasta, kylmyydestä ja luonnosta. Lisäksi kerroin milloin kannattaa lähteä vaihtoon Suomeen / ylipäätään sekä miten valita oma opinpolkunsa.

5) Oot jenkki? Oot britti?

Vähän turhan usein on ihmiset tullu kysyneeksi multa olenko jenkki/britti - ilmeisesti mulla on jonkinlainen englannin aksentti äänessä josta en ite ole tietoinen - mutta vastaus on aine "IO SONO FINLANDESE!".

Minut on nähty usein AbsoLUTely fabulous sekä ymtetyttö-paita päällä liikenteessä niin Padovassa kuin muuallakin Italiassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti