maanantai 9. toukokuuta 2011

RoCS - Remediation of Contamined Sites

Ja kun kerran vauhtiin päästiin, niin jatketaan. Tänään, eli 2,5 kk kurssia käyneenä, päätin jättää ensimmäisen kurssin kesken. Oli jo vähän aiemmin alkanut tuntua siltä, etten välttämättä jaksaisi tehdä tenttiä tästä kurssista ja suhteellisen työlään harkkatyön esittelyn jälkeen totesin, että parasta käyttää harkkatyöenergia muiden kurssien harkkoihin.

Remediation of Contamined Sitesin opettajana on Roberto Raga, joka on mielestäni paras opettaja käymilläni kursseilla. Hän ei hifistele englannilla, selittää asiat hyvin selkeästi ja ymmärtää missä opiskelijoilla on vaikeuksia.

Kurssilla käsitellään siis erilaisten pilaantuneiden kohteiden syntymistä ja puhdistamista. Kurssin alkuosa käsiteltiin (vanhoja) kaatopaikkoja ja niistä aiheutuvia päästöjä, toinen liittyi saastuttaviin komponentteihin ja niiden puhdistuskeinoihin ja kolmas osa oli harjoitustöihin liittyvää puurtamista. Ilman kunnollisia kemian taitoja, kurssista voi olla hankala päästä edes kärryille ja jos sieltä tipahtaa niin takaisin pääseminen voi olla melkolailla mahdotonta.

Suosittelen kuitenkin kurssia kaikille, joilla on kiinnostusta pilaantuneiden maiden kunnostukseen. Kurssin alkupuolellä käytiin asioita paljon käsi kädessä Solid Waste Managementin kanssa ja niistä saikin oivan kokonaisuuden - se mitä toisella kurssilla ei ihan hiffannut tuli selväksi toisella. Kurssista olisi saanut 9 ECTS ja kuten täällä on tapana jokaisesta 9 nopan kurssista on 6 h/viikko - 6 nopan kursseissa 4h. SWM ja RoCS oli sijoitettu lukujärjestyksessä peräkkäin, ma-ti-ke aamupäiviin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti