maanantai 30. toukokuuta 2011

Reissu Toscanaan

Viime viikonloppuna käväisin Toscanassa kolmen päivän reissulla. Padovasta Firenzeen pääsee suhteellisen helposti, valintoja ajankäytön ja rahankäytöön suhteen on tietenkin tehtävä.

Käteisvarallisesti olen kovin tiukilla, sillä olen joutunut luottamaan ihaniin ystäviini rahojen nostamisessa. Tämähän johtuu täysin toimintansa lopettaneesta visa electronista, uusi kortti tuli vihdoin 3,5vk:n odottamisen jälkeen viime viikolla, mutta tunnusluku on lähetetty jo jouduttu lähettämään uudelleen kun se ei ole tänne saapunut (edit: TULI TÄNÄÄN 30.5, KAIKKI KUNNOSSA TAAS!). Mutta Toscanastahan minun piti puhua :)

Koska käteistä ei siis hirveästi ole niin olen joutunut tinkimään myös ajasta. Lähdin perjantaiaamuna puoli yhdeksän aikaan liikenteeseen ja kahden junavaihdon jälkeen saavuin Firenzeen puolilta päivin. Paikallisjunalla tämä reissu maksoi reilut 14 euroa. Reissasin bussilla saksalaisen Annen asunnolle jättämään matkatavarat ja sieltä siirryin tsekkailemaan kaupunkia kun Anne lähti luennoille. Perjantai-iltana kävimme Annen kanssa nilkkavammaisen puolalaisen Annan luona viettämässä iltaa ja porisemassa Erasmus-kokemuksista. Tyttöihin olin siis tutustunut helmikuun EILC-kurssilla.


Santa Maria Novellan kirkko



Keskellä kaupunkia jylhä Duomo + kellotorni, kastetila (tms)



Firenzen tuomikirkko oli aivan huikean upean kaunis. Kaikki yksityiskohdat oli tehty äärimmäisen tarkasti. Korkeuttakin on kirkon "kuplan" kohdalla n. 90m!



David-patsaan KOPIO! En ees halua tietää kuinka moni otti tästä kuvan luullen, että se on aito. Aito on muutaman euron maksun ja muutaman tunnin jonotuksen takana Accademiassa.



En koskenut kerran tykkää purra



Greg the mime-viihdytti reilun vartin verran. Palkaksi jätin 30 snt


Lauantaina oli vuoro lähteä katsomaan sitä kuuluisaa Pisan kaltevaa tornia - sekä kaikkea muuta nähtävää mitä Pisalla oli tarjota. Lähes kaikilla nettisivuilla oli jo sanottu että "Pisassa on muutakin nähtävää kuin torni" ja "Jos on sokea kaikelle muulle kuin tornille niin oikea Pisa jää kokematta". No, lähdimme siis avoimin mielin matkaan. Torni oli kalteva ja toki sen juurella piti ottaa pakolliset turistikuvat, kuten alempaa huomaatte niin keskityin lähinnä kaatamaan tornia ;)

Pisan läpi virtaa Arno-joki (kuten Firenzenkin) ja sen varrella oli lämpimänä kesäpäivänä kiva tallustella kun tuuli puhalteli leppoisasti. Niin, mitä muuta Pisassa on nähtävää - ihania kapeita kujia, upeata arkkitehtuuria ja nättejä maalauksia.


Kyllähän tuo melko kaltevalta näyttää



Olihan tuo melko kova noja



Pisalaista arkkitehtuuria, paikallinen koulu



Arno-joki


Illalla kävimme vielä Annen kanssa Firenze yöllä-kierroksella ja samalla "eksyimme" Gelato festivaaleille. 7 e kortin ostamalla sai 5 maistiaista eri jäätelöistä ja mm. oikeuden 24h ilmaiseen julkisten käyttöön. Sunnuntaina Firenzessä oli avoimien ovien päivä, monia sisäpihojen puutarhoja pääsi tiirailemaan ihan luvan kanssa. Kävimme myös syömässä loput maistiaiset ennen kuin lähdin takaisin Padovaa päin.

Jäätelömakuina mm.

Moukkino (toffee/kinuskimainen, kermainen)
Crema agli agrumi di Sicilia (ainakin sitruunaa)
Gelato persiano (kermaa, ruusuvettä (vähän liikaa), saframia (hyvä että maistoi), pistasseja ja mascarponea)
Lime-omena-balsamietikka (ihan ok, vähän turhan limeinen)
Perla Nera (hyvin raskas suklaa, pähkinäjäätelö jossa hiven kahvia)
La Perla e pepe rosa (päärynäjäätelö punaisen chilipaprikan kera)


Arno-joki pimeällä



Maisemakuvaa pienen ylämäkitallustelun jälkeen



Salatut Firenzen sisäpihat



Gelatofestival

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti