sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Katto pään päälle ja sitä rataa

Asunnon löytäminen Padovasta on helppoa. Sassan kautta löytänee kämpän ESUn asuntokohteista, mutta yksityisiltäkin voi huoneen/kämpän löytää. Sassan sivuilla sanottiin vielä vuosi sitten (nyt ovat jo vähän muokanneet), että muutamaksi kuukaudeksi Padovaan tulevilla on hankaluuksia löytää asuntoa yksityiseltä sektorilta. Sinällään hassua, koska kaupunki on täynnä vuokrataan-lappuja. Suurin osa kavereistani asuu ”omassa” kämpässä ja heillä onkin suurempi vapaus esim. vieraiden majoittamisen suhteen. ESUn kohteissa ei (periaatteessa) saa majoittaa vieraita tosin sitäkin tehdään portivahteja huijaten :D


En ole vieraillut kuin toisessa ESUn asuntokohteessa, Colombossa, mikä ei hieman kaukaisemmasta sijainnistaan huolimatta ole mielestä yhtään hassumpi kohde. Colombosta on n. 3km yliopistolle ja sieltä n. 1,5 km keskustaan. Itselle syntyneen mielikuvan perusteella uskallan sanoa, että Colombossa muihin asukkaisiin tutustuminen on helpompaa kuin Ceccarellissa, jossa itse asun. Kohteessa on suuri piha ja paljon kohtauspaikkoja. Kohde on myös verrattain pieni, n. 148 asukasta ja kaikki asunnot ovat ”V:n” mallisessa yhdessä talossa.


Ceccarelli, jossa itse asun, sijaitsee kaupungin vasemmalla puolella, keskustaan n. 1 km, yliopistolle 3km (eli keskustan läpi tulee mentyä aina). Ceccarelli koostuu viidestä talosta, jokaisessa talossa on joku hienous (tv-huone/tietokonehuone/pesula jne.), mutta kunnollisia tapaamistiloja ei ole ja siten tutustuminen toisiin on melko hankalaa. Asukkaita Colomboon verrattuna onkin jonkin verran enemmän, 228, ja suurin osa heistä on espanjalaisia ja italialaisia (eli ilman kunnon kielitaitoa hauskanpito on hieman hankalaa). Tiedän n. 15 muualta tullutta ja heillekin ovat jo omat kaveripiirinsä syntyneet syksyllä, muutama parempi kaveri kuitenkin asuu myös Ceccarellissa.

Ceccarellista löytyy kahdenlaisia asuntoja, taloista A ja B löytyy tuplahuoneita (2hlö/huone, 4hlö/keittiö) ja taloista C, D ja E löytyy myös yksittäishuoneita (1 hlö/huone, 2hlö/keittiö). Vuokra 205–255 e, joka sisältää lämmityksen (ei onneksi tarvinnut kokeilla itse), veden, sähkön ja netin (joka toimii, jos toimii – tämänkin kirjoitin ensin Wordiin kun netti oli katki).

Ceccarellin huonoihin puoliin voisi lukea myös erilaisten aamuherätysten mahdollisuuden. Ceccarelli sijaitseekin keskellä asuntoaluetta ja sen lisäksi rautatie Bolognan suuntaan sekä iso autoväylä kulkee alle puolen kilometrin päässä.

Ceccarellissa voit siis herätä esim. seuraavilla tavoilla:
Maanantai: koirapuiston hemmetin äkäiset koirat
Tiistai: Ambulanssi
Keskiviikko: junan pillit
Torstai: autohälytys
Perjantai: moottorisaha
Lauantai: Kirkonkellot (ks. kuva alta)
Sunnuntai: viikottainen afrikkalaisten jalkapallopeli klo 7.30 riemuhuutoineen.


Vasemmassa yläreunassa minun talo ja muut siniset pallurat on kirkkoja (enkä oo ees varma onko tuossakaan kaikki!). Minun kämpältä Duomolle (oikein laita) reilu 1 km.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti