sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Perugia: Mäkeä ylös ja mäkeä alas + kouluruokailua

Perugia on hyvin mäkinen kaupunki ja mukulakivillä varustettu: matkalaukussani oli 4 paria kenkiä, joista 3 ovat korolliset. Perugiassa on kuitenkin helppo kävellä paikasta toiseen jo näin ensimmäisen päivän aikana ja kaupunki on varustettu hissein ja rullaportain.

Vaikka kaupunki onkin hyvin sokkeloinen, ovat kaikki paikat suhteellisen lähellä. Yliopiston päärakennus on noin 10 minuutin kävelyn päästä kämpältä ja kielikurssin pitopaikalle on noin 10 minuutin matka päärakennukselta. Ruokalalle on noin 5 minuutin matka asunnolta ja toinen ruokala on kielikurssin pitopaikalla. Ruokalasta saa ruokaa 2-4,5 euron hintaan, riippuen syökö vain pasta+salaatti+hedelmäsetin vai nauttiiko lihaa ja lisukkeita päälle.

Vaikka kuinka luulisi, että Italiassa ”ajetaan” vain pikkuautoilla, kyllä niitä farmareita ja nelivetosiakin vastaan tuli päivittäin. Mutta talla pohjassa ja käsi töötillä on totta, tätäkin kirjoittaessani on ulkoa kuulunut muutaman minuutin välein jarrujen kirskuntaa ja tööttäilyä. Perugia on täynnä pikkuisia teitä, joissa kävelijöiden ja autojen pitäisi mahtua kävelemään. Se tosin täytyy sanoa, että autoilijat kunnioittavat kävelijöitä. Vaikka olisi kävelemässä tietä poikki, auto pysähtyy päästämään edestä (paitsi jos kävelet liian hitaasti, jolloin kuuluu TÖÖT!)

NiceToKnow: Tsekkaa maasto ja valitse kengät sen mukaan!
NiceToKnow: Tsekkaa myös säätila ja muista neule-/villapuserot, iltaisin on KYLMÄ!

1 kommentti:

  1. "...,joissa kävelijöiden ja autojen pitäisi mahtua kävelemään."
    Hihihi, käveleviä autoja, hihihi.

    Ei vaan, mukava lukea näitä kirjoituksia :)

    VastaaPoista