lauantai 28. tammikuuta 2012

Sinne kaipaan niin uudelleen

Hankala uskoa, että siitä on jo lähes vuosi kun pakkasin tavaroitani vielä viimeisiä kertoja Tupoksella siskoni luona ja lähdin Italiaan.

Kaipuu on kova Perugiaan, kielikurssikaupunkiin varsinkin kun kaverini oli tammikuun ajan siellä itse.

Padovaa olen alkanut ikävöidä myös, unissa kävelen pitkin Padovan kaupunkeja, nautin Spritzejä ja iloitsen auringosta sekä lämmöstä. Mukavia koulukursseja ja opettajiakin on kiva muistella.

Kunhan rahavarat antavat myöten on lähtö Italiaan varmaa, sinne kaipaan niin uudelleen.



ps. Kaikki Italiassa käymäni kurssit hyväksyttiin opinto-ohjelmaani JEE! Todistuksen saamisessa kesti vaan luvatun 1 kk sijaan lokakuulle. Ja asunnostakin olen saanut lopulta takuuvuokran takaisin (ÄLKÄÄ MISSÄÄN NIMESSÄ TUOKO SHEKKEJÄ SUOMEEN!)

4 kommenttia:

  1. Hei, päädyin blogiisi Googlen kuvahaun perusteella. Aika vähän sinulla oli turistimateriaalia Padovasta (ymmärrettävästi), mutta mitä sanoisit, moneksiko päiväksi Padovasta riittäisi? Ollaan luultavasti miehen kanssa menossa Biagio Antonaccin konserttiin Padovaan toukokuussa. Mietitään, kannattaako asua sittenkin Venetsiassa (kalliilla) ja käydä konsertissa Padovassa, vai asuakin Padovassa ja tehdä päiväretki(ä) Venetsiaan. Jos noin lähellä olisin, en voisi jättää Venetsiaa välistä. Niin se on sydämeni vienyt! Mutta mukava olisi nähdä taas uusiakin paikkoja Italiasta.

    Terkuin Annika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka,

      ehdottomasti kannattaa yöpyä Padovassa ja tehdä retkiä Venetsiaan. Padova on melko keskeisellä paikalla ja sieltä on helppo tehdä reissuja sekä Venetsiaan (n. 4€/suunta) ja Vicenzaan sekä Veronaan (n. 5€/suunta) paikallisjunilla.
      Lauantait ovat Padovassa parasta antia, Pratolla pidettävien markkinoiden vuoksi.

      Majoituksenkin löytää satavarmasti halvemmalla Padovasta kuin Venetsiasta (sama myös ruuan, viihteen jne. suhteen), itse yövyin M14-hotellissa ja voin sitä lämpimästi suositella.

      Itse en Venetsiasta ole tykännyt ikinä, joten sen mitä sillä on annettavaa saa kyllä päiväreissuillakin selvitettyä. Jossei Venetsiassa osaa kulkeutua pois turistialueilta voi olla varma, että saa maksaa itsensä kipeäksi. Julkinen liikenne on sen verran kallista Venetsiassa, että siitäkin tulee vain turhia kuluja.

      Vastasikohan tämä osaan kysymyksistäsi :) Kysele lisää, mielelläni vastaan.

      Poista
  2. Moikka

    Venetsia toisaan on mulle tuttu paikka, olen ollut siellä viidesti. Viime kesänä viimeksi viikon. Minä siis saan siitä. Paljon. Ja aina uudelleen! Mutta eipä makuasioista kannata kiistelemään ruveta. Milanosta taas minä en pidä, en alkuunkaan. Myös Verona on nähty.

    Katselin netistä hotellien hintoja, ja tosiaan olivat aika erilaiset Padovassa kuin Venetsiassa.

    Lähinnä tosiaan olin kiinnostunut siitä, onko Padova itsessään kiinnostava. Onko se muutamassa tunnissa, parissa päivässä vai viikossa nähty, verrattuna esim. Veronaan? Tietenkin jokaisella on omat kiinnostuksenkohteensa, joten vaikea kai on yleistyksiä tehdäkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa, sori että vastauksessa vähän vierähti, melkoiset kiireet olivat.

      Kunnon kierrokseen (riippuu toki säästä) menee helposti muutama päivä - kaupunki on kuitenkin enemmän teollisuuskaupunki ja itse vanha keskusta ei mitenkään hirveän suuri. Pyörän kyytiin (Saa vuokrata juna-asemalta) kannattaa hypätä ja kierrellä sillä vähän ympäri keskustaa. Sinällään Veronassa on ehkä enemmän katsottavaa ja koettavaa, tosin vietin siellä niin paljon vähemmän aikaa reissun aikana että sekin voi selittää. Vaikka siis Padova enemmän teollisuuskaupunki onkin ei sitä voi millään tavoin verrata Milanoon, joka on mielestäni yksi epäkiinnostavimmista paikoista Italiassa.

      Mutta Padovasta:

      Pratolla sain itse kulutettua kauniina päivänä helposti tunteja - ympärillä oleva arkkitehtuuri oli hyvin antoisaa, lisäksi tosiaan lauantaiset Praton markkinat olivat parasta antia (siellä vasta aikaa kuluikin). Palazzo Bo (yliopiston rakennus) on sekin kiehtova ja juutalaisten getto-alueella kuljin usein mielelläni. Duomo, St. Antonion catedraali, keskuspiazzat olivat myös lempipaikkojani ja siellä riitti nähtävää.

      Ravintoloita - edullisia mutta hyvä laatuisia - on Padova täynnä, nälkäiseksi ei varmasti jää.

      Poista