tiistai 12. heinäkuuta 2011

Viimeiset hetket Padovan yliopistobyrokratian keskellä

Muutama viikko on vierähtänyt edellisesti blogikirjoituksesta ja kaikenlaista on ehtinyt tapahtua - pääroolissa toki paluu Suomeen. Palaan kuitenkin vielä toviksi viimeisiin hetkiin byrokratiapuolella Italiassa.

1) Yliopisto

Kun kaikista kursseista on merkintä libretossa (se kiva pahvipalanen, mihin proffat merkitsivät tenttien jälkeen kurssiarvosanat - tai äänet niin kuin niitä Italiassa kutsutaan) täytyy se käydä viemässä opiskelijasihteerille eli Segretariaan. Minun sinne mennessä olivat syksyn rekisteröinnit käynnissä ja jonotussysteemi alhaalla, joten pikaisen tarkistuksen jälkeen kourassani oli sinisen rullan numero. Odotteluaikaa jäi lopulta alle tunti, jonka jälkeen pääsin tiskille hoitamaan asioita. Lopputuloksena libretto yhden veromerkin kera oli luovutettu eteenpäin ja noin kuukauden - eli parin viikon päästä - pitäisi kurssitodistus tulla.

Segretarian jälkeen lähdin kohti kv-toimistoa hakemaan todistusta Padovassa olostani, jonka mukaan erasmustukiraha voidaan tarkistaa oikein annetuksi. Ennen toimistoa kävin kuitenkin tulostamassa copycenterissä edellisenä iltana täyttämäni final interview'n viimeisen sivun - tämä siis vaaditaan, jotta kv-toimisto antaa todistuksen. Lopulta kourassani oli leimoin ja allekirjoituksin varustettuja papereita. Erasmus oli yliopiston puolesta ohi.

2) Asunto

Kuten arvata saattoi, heinäkuun vuokra oli maksettava vaikka kesäkuun lopussa jo lähdin takaisin Suomeen. Koska maksu ei ehtinyt rekisteröityä tilille, kävin ottamassa maksukuitista kopion jonka sitten annoin kohteen tirehtöörille. Maanantaiaamuna tirehtööri tuli tsekkaamaan kondiksessa olevan huoneen ja antamaan vuokratakuun takaisin - shekillä. Tästä shekistä tuli myöhemmin Suomessa aikamoinen murheenkryyni kun en ehtinyt sitä vaihtaa rahaksi enää Italiassa. Palaan asiaan vielä jossain vaiheessa kun sen toivottavasti rahaksi saan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti