sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Kesä tais tulla...

Lämpötilaoletukset Padovan maaliskuusta eivät käyneet toteen sitten lainkaan. Ensimmäiset pari viikkoa oli suhteellisen viileää, n. 10'C hujakoilla, mutta sitten alkoikin lämpötila nousta. Normaalisti Padovassa keskilämmön pitäisi maalis-huhtikuun vaihteessa olla n. 15 astetta, mutta nyt huhtikuussa se on ollut päivittäin ainakin 20. Keskilämpö yli 20-astetta toki tarkoittaa sitä, että huippulämpö on yli 26-27, eilen pamahti lämpöennätys rikki iltapäivän 31,9'C:lla.

Kesä tuo mukanaan toki myös ukkoset (vaikka Torniossa kuulemma ukkostaa myös talvellakin). Maanantai-iltana pääsin todistamaan suhteellisen nopeasti ohi mennyttä ukonilmaa mutta hyvin voimakasta sellaista kuitenkin. Lähimmät salamat paukahti n. 500 metrin päähän ja jyrähdykset tuntu luissa asti. Seuraavia ukkosia odotellessa :) (Eivät vielä voittaneet viime kesän ukkosrintamaa, jota seurasin teltassa loikoillen Evolla)

Toinen mitä kesä ja lämpö tuo mukanaan ovat ötökät. Ainoa tapa saada kämppää viileämmäksi on pitää ikkunaa auki, joten silloin tällöin lattialta löytyy koppiksia ja muita ärsyttävyyksiä. Kirsisääkset (eli vaaksiaiset!) näyttää edustavan suurta osaa "hyttys"-linjasta, mutta eivät kuitenkaan pure. Sängyn lähettyvillä on mukava "yölamppu" seinässä jonka alle alkaa iltaisin aina kerääntyä keko valosta tykkääviä ja "lämpöshokin" saavia ötököitä.


Prato aprillipäivänä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti