perjantai 21. tammikuuta 2011

Let's talk about .. money!

Vaihtomaata valitessa on hyvä ajatella myös käytettävissä olevan rahan määrää. Olisihan se ollut kiva lähteä Jenkkeihin tai muualla kaukomaihin vaihtoon, mutta omalta osaltani kyllä koin, etteivät rahavarani siihen riitä. Italiassa on kutakuinkin samanlainen hintataso kuin Suomessakin. Vaihdon ajaksi vaihdoin yksin asumisen hifistelyn kuitenkin jaettuun huoneeseen (kuukausi Perugiassa) ja soluhuoneeseen (Padovassa). Tuolla tavalla säästämäni rahat varmaan kuitenkin kuluvat kenkiin ja mekkoihin...

Erasmusvaihtoon lähtijänä sain Erasmus-tukea 200e/vaihtokuukausi sekä EILC-kielikurssille osallistumisesta ylimääräisen 400 e CIMO:lta. Näiden lisäksi tulevat toki opintotuki, joka on käytännössä samankokoinen kuin Suomessa, opintolainan osuus on vain korotettu.

On olemassa useita säätiöitä, joilta voi tukea hakea vaihto-opintoja varten. Itse laitoin hakemuksen Lapin insinööri- ja arkkitehtiyhdistykselle, mutta hakijoita oli muitakin ja jäin tällä kertaa tuen ulkopuolelle. Tein kuitenkin töitä viime kesästä aivan Lappeenrannasta lähdön kynnykselle asti, joten lopputilin tipahtaessa omalle tililleni karttuu se ihan kivalla määrällä. Lisäksi kotimaan matkailun ohella ennen lähtöä käyn pitämässä 4 lukioinfoa yliopistosta ja niistäkin kertyy ihan kiva summa "pelkällä puhumisella" ;)

Lottorivi jää toki voimaan vielä vaihtoon lähtiessänikin, joten sitä kautta tilille voi karttua vielä MILJOONIA!

1 kommentti:

  1. Hei!!

    Olen myös lähdössä Padovaan Erasmus-vaihtoon kevään semesteriksi. Olit koonnut ihanan hyödyllisen vaihto-muistilistan joka minulla ainakin tulee tarpeeseen.. Tuntuu nimittäin että vielä miljoona asiaa on hoitamatta ja lähtö lähestyy uhkaavasti.

    Oletko samaa mielt että yliopiston sivut ovat ERITTÄIN epäselvät?? Asunnon etsiminen on nyt se suurin haaste tällä hetkellä, tavoite olisi löytää ihan omalla huoneella varustettu kimppa-asunto. Jos sinulla tulee vastaan sellaista, olisi ihana jos voisit vaikka vinkata minulle ;)

    Lisää minut ihmeessä FB kaveriksi niin jutellaan lisää, olisi hienoa kuulla kokemuksiasi näin etukäteen!

    -Tiina Kilpelänaho

    VastaaPoista